Tanketing.dk

Koncentration – Indlæring – Afstressning

logo

Velkommen

Hvad er en Tangle?

Artikler

Hvilken Tangle skal jeg vælge?


af Marianne Keis Dinsen, oktober 2011

Det kan være rigtig svært at finde ud af hvilken Tangle man skal vælge, især hvis du aldrig har holdt en Tangle i hånden før. Da ikke to mennesker er ens, kan man ikke rigtig bruge andres erfaringer med en Tangle selv.

Jeg kan se at det er forskelligt hvilken Tangle jeg selv vælger i løbet af dagen, det kan afhænge af om jeg er træt og hvordan jeg er træt. Har jeg den der kriblende uro i kroppen så vælger jeg ofte en Tangle med struktur/noprede led. Er jeg bare træt og mat så er en Fuzzy eller en Hairy god. Har jeg bare brug for at dimse med noget, så er det mest de glatte modeller jeg vælger.

Der er også nogle der har brug for en Tangle med mere tyngde eller bare en der føles af mere end let plastic. Der er Fuzzy og Therapy modellerne gode.

Hvis du gerne vil give en Tangle til et multihandicappet barn (eller voksen for den sags skyld), så skal du være opmærksom på om de putter den i munden. Gør de det, så hav dem under opsyn når de bruger deres Tangle. Selv den store Original (116) har dutter i samlingerne, der kan bides af ved et uheld. Kan de ikke selv holde på deres Tangle, så put den om håndleddet på dem. Jeg kender en meget sød pige med Rett's Syndrom, der er rigtig glad for det.

Hvis du er lydfølsom, så er Tri-Color Metallic og Metallic nok ikke den rette Tangle, da de rasler lidt mere i forhold til de andre modeller. Ikke at det er en specielt høj lyd, men er man lydfølsom, så kan det være ret så forstyrrende.

Jeg har holdt lidt øje med hvilken Tangle ,dem jeg får besøg af, først tager op. Og det er jeg ikke blevet meget klogere af. Det er vidt forskelligt hvilken der tiltrækker mest. Dog kan jeg se at mange børn er begejstrede for Tangle Hairy, men der er også nogle børn der synes det er underlig. Blandt voksne er der mange der kan lide Therapy Tanglerne samt Fuzzy, men igen, der er også nogle der foretrækker en af de andre modeller.

Jeg tror det også handler om at følge sin første intuition når du sidder og kigger på billederne af de forskellige Tangler. Husk at hvis du bor i nærheden af Bagsværd, så er du altid velkommen til at aftale et uforpligtende besøg.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilke du vil vælge, så er et godt bud at starte med en Tangle Jr. (104) og en Tangle Jr. Textured (1800). De er ikke dyre, og så kan du altid udvide samlingen senere, hvis det er noget for dig.

Copyright © 2011 og 2014 Marianne Keis Dinsen & TANKETING.DK

ASYM APS, Espegårdsvej 20A, 2880 Bagsværd, marianne@tanketing.dk, CVR-nr. 27418732